Är du och vännerna rastlösa så spela Spikeball

18 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Du! Har du tre vänner eller? Så klart att du har! Brukar ni undra vad ni ska ta er för? Visst, man sitter gärna inomhus nuförtiden och isolerar sig med tv-spel. Det är klart alla gillar ett roligt tv-spel, men det ger knappast någon vettig motion eller höjer dina endorfinnivåer nämnvärt som en fysisk sport gör, eller hur?

Men vad ska man ut och spela som är enkelt att organisera på fyra personer? Sparka boll kan man alltid, men det blir knappast någon riktigt match av det. Och volleyboll, ja det är klart, men var spänner du upp nätet? Och hur lång tid tar det? Har du tennisracket till en match? Nej inte det heller…

Men vad sägs om en hybrid mellan tennis och volleyboll? Låter det inte kul?! Spikeball är det du tänker på såklart. Spikeball är en rolig aktivitet som lämpar sig väl utomhus. Du kommer ut, har vansinnigt roligt och får ta del av alla de vitaminer solen ger dig och du får samtidigt bränna lite onödiga kalorier.

 

image 

Enkla regler och massvis med kul

Att spela Spikeball är enkelt. Ni delar in er i lag om två eller fler. Det finns en boll. Servande lag studsar bollen i nätet och när den går över till motståndarna kan de passa den mellan varandra ett förutbestämt antal gånger. Sedan måste de slå tillbaka bollen till andra laget via att studsa den i nätet.

Det finns ingen planhalva att förhålla sig till utan ni rör er fritt. Det leder till mer utmanande spel då motståndarna kan spela bollen kors och tvärs och vice versa. Spikeball lämpar sig även inomhus om du har en squashbana till exempel. Kom ihåg att miljön du spelar i kommer att påverka hur du kan spela bollen. För lite klassiskt skoj ska du självklart spela Spikeball.

Fler nyheter