Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Nuförtiden är det hur smidigt som helst att boka en tid för klippning när det passar dig. Många frisörer erbjuder onlinebokning och då kan du enkelt kolla när det finns lediga tider och slipper ringa och störa en frisör som kanske är mitt uppe i en klippning eller vara hänvisad till drop in-tider. När du har bokat en tid, så se till att komma dit i god tid och var förberedd. En frisör är ofta uppbokad hela dagen och om du kommer sent så förskjuts schemat för alla som har klipptid efter dig vilket skapar en onödig stress.

Se till att komma dit väl förberedd och ha gärna med bilder på hur du vill ha håret. Ju tydligare du kan vara med din beskrivning desto enklare för frisören att skapa ett resultat som du blir nöjd med. Dessutom blir tiden mer effektiv när du redan vet vad du vill ha och slipper sitta och bolla med frisören om vilken frisyr som kan tänkas passa. Innan ni frisören börjar klippa bör ni också göra upp om längden så att det inte blir någon risk att frisören måste klippa ännu lite till, vilket faktiskt blir som en extra klippning. Om du är väldigt osäker på hur du vill ha det kan du hos många frisörer boka en konsultation på cirka en kvart istället för att boka en tid för klippning. Då sparar du in både på din och frisörens tid och får dessutom bra råd.

Tänk också på att uppträda allmänt artigt, även om det är du som betalar så är det frisören som gör jobbet. Titta inte ned hela tiden i telefonen eftersom det gör att du har huvudet i en vinkel som gör att det blir svårt att klippa, och ta inga samtal eftersom det är omöjligt att klippa medan du håller upp ena armen.