Belys hemmet med led downlights

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Det är lätt att förstå varför LED har blivit så populärt på senare år. Här är en belysning som ger ett bra ljus men som samtidigt inte blir så varmt som annan belysning. Det gör att en helt ny värld öppnar sig gällande belysning av alla de slag. Du kan använda LED för att ha nära dina växter, som växtbelysning, och du kan även använda LED som strip, där du kan fästa den precis där du önskar.

Men LED finns också som mer traditionella lampor som downlights, glödlampor, lysrör och mycket mer. Och det finns mängder av olika storlekar, modeller, styrkor och fästen att välja bland i en mer välsorterad butik på nätet. Så det enda du ska tänka på är vad du ska ha lamporna till och hur du ska sätta fast dem där du vill ha dem. Men om du tvekar där så kan du alltid få hjälp av butiken där du köper lamporna. De är ju proffs på sina produkter.

image

Uppåt, åt sidan eller nedåt med downlights

Varför heter det led downlights? Först och främst beror det på att ljuskällan är LED. Och därefter handlar det om att det är en lampa som lyser nedåt, det som downlights betyder på engelska. Men mer än så får du egentligen inte i förklaring när du ska köpa en downlight. Om du inte väljer att läsa på lite extra, eller fråga personalen. En downlight är anpassad för att lysa nedåt, så ifall du vill ha en annan slags belysning så får du tänka om.

Men det finns faktiskt de slags lampor där en downlight kan passa, men som då kanske får en placering åt sidan eller uppåt. Det beror på hur du fäster lamporna och vad du ska ha den till. Kanske blir det till mys, läsning eller till växter. Det är ditt beslut. 

 

Fler nyheter