Blommor är en sån där gåva som passar i de allra flesta sammanhang. Nästan alla tycker om att få blommor. Det kan även vara en fin gest när man vill beklaga sorgen eller be om ursäkt för något. Olika typer av blommor kan säga olika saker. Exempelvis så brukar man säga att rosornas olika färger säger olika saker. En röd ros symboliserar kärlek och är passande att ge till en partner. Den vita rosen ska stå för renhet och har därför varit vanlig att ha på bröllop. En gul ros symboliserar vänskap och kan därför vara fin att ge till sina allra närmaste vänner.

 

Rosor i många färger

Det finns såklart många fler färger på rosorna och alla sägs ha olika betydelse. Men dessa är de vanligaste färgerna. Men det kan vara värt att kolla upp vad rosornas färger betyder innan man ger bort dem så det inte misstolkas på något sätt. Det finns också en del rosor där färgen inte förekommer naturligt, exempelvis den blåa rosen som istället har odlats fram. Då kan det vara svårt att säga vad den betyder utan kan fungera utmärkt på exempelvis en student eller som doppresent.

 

 

Välj en färdig bukett

Om du tycker det är svårt att sätta ihop en bukett själv har nästan alla blomsterhandlare färdiga buketter som du kan välja mellan. Om du vill ha ett större blomsterarrangemang är det bästa att lägga en beställning på detta i god tid. Det kan vara fint inför en begravning eller ett bröllop när man vill att blommorna ska få lite större fokus. Om det är någon speciell blomma du vill ha med kan du säga det eller så kan du istället beskriva vilken känsla du vill förmedla med blommorna så ordnar personal något som passar utifrån det. Du kan beställa dina blommor på kallhälls blomsterhandel.