Bor du i Västerås och behöver en kranbil?

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Ska du byta tak på ditt hus, sjösätta en båt eller ska ditt företag bygga ut lagret? Då kan du vara i behov av en kranbil och erfaren och serviceinriktad personal. Du kan hitta kranbil i västerås på mindre än tio minuter från centrum. Där finns även skickliga förare som kommer till dig för att  ratta kranbilarna.

Var än i Västerås med omnejd du behöver hjälp med olika lyft så kan det ordnas med kort varsel. Uppdraget blir kvalitetsmässigt utfört på ett kostnadseffektivt sätt.

 

Vad är en kranbil egentligen?

Tänk dig en lastbil med en lyftkran. Till den kopplar man sen olika lyftutrustningar. Då har du en kranbil som kan användas vid exempelvis tömning av grus från hög höjd eller till att lyfta personal som behöver fixa något på hög höjd.

På kranen går det att montera olika typer av tillbehör och lyftutrustningar. Några exempel är hängande personkorgar, pallgafflar, spridare och huslyftbalkar.

 

kran

 

Här är exempel på olika typer av kranbilar

Behöver du en kran som är smidig vid trånga utrymmen eller en med stor räckvidd? Här finns tre typer med många olika användningsområden:

  •   Tadano TR – 300 EX är en terränggående fyrhjulsdriven kranbil med allhjulsstyrning. Det gör att den är smidig vid trånga utrymmen. Kranen klarar av de flesta byggjobb. Den är lämplig för att bära last och är dessutom bra när du är i behov av en personkorg.
  •   Liebherr 1055 – 3.1 är en kompakt allterrängkran. Den klarar av krävande jobb med tyngre laster och längre räckvidder. Precis som Tadano TR – 300 EX driver och styr den på samtliga hjul.

·       Liebherr 1220 – 5.1 har kompakta mått och hög lyftkapacitet. Den har dessutom jibb. Med det menas att den har en extra kranarm som är hydrauliskt vinklingsbar. Här blir det en större räckvidd när du till exempel behöver nå över höga tak och skorstenar.

Fler nyheter