Det är gott och nyttigt på en italiensk restaurang

10 mars 2022 jonas olsson

editorial

Det italienska köket har en särställning och kännetecknas av bra råvaror. Trots att maten innehåller mycket kolhydrater anses den ändå vara nyttig. Pasta, bröd och ris ingår i nästan alla måltider men ändå framstår den italienska maten som nyttig för att den också innehåller mycket grönsaker, frukt och nötter. Kött, fisk och fågel äter man men på att annat sätt än vad vi normalt gör i Sverige.

En vanlig italiensk måltid består oftast av pasta till förrätt. I Italien äter man vanligtvis inte så mycket sås till pastan utan låter den bli mer som en smaksättare. Kött, fisk eller fågel är det man sedan äter till huvudrätt och då med grönsaker. Ost, frukt eller en sötsak blir till en avrundande dessert. Brödet finns med genom hela måltiden.

Det sägs att anledningen till att man börjar måltiden med pasta kommer från den tid då många italienare var fattiga. Köttet var dyrt och därför lät man pastan stilla den värsta hungern. När huvudrätten serverades skulle man vara så lagom mätt att det inte behövde vara stora bitar. Om det är därför en italiensk måltid ser ut som den gör vet man inte och Italien är ett stort land med många olika traditioner.

 

Italiensk restaurang

 

Upplev en äkta italiensk restaurang utan att åka söderut

Vill du få en genuin upplevelse av det italienska köket kan du besöka en italiensk restaurang med rätt atmosfär. Maten, som lika gärna kunde ha serverats på en restaurang i Rom, Milano eller Neapel, är nyttig och god. Hemligheten är att de kockar som står vid spisen själva tillbringat mycket tid i ett äkta italienskt kök och kan ge rätterna den äkta känslan. 

På restaurangens hemsida hittar du en varierad meny. Om du vill sitta ner och njuta i en genuin italiensk atmosfär eller hämta maten väljer du själv.  Buon appetito!

Fler nyheter