Har du någon vision för hur du vill leva just ditt liv? Drömmer du om något speciellt?

Bra. För utan visioner så kommer livet bara att harva på och en dag är risken stor att du upptäcker att du inte alls har levt så som du velat. Att kännas sig vilsen i livet är helt okej. Det är en förutsättning för att hitta rätt. Men att bara rulla på utan någon tanke på vad man egentligen vill, där är man verkligen vilsen. På riktigt.

Tänk tillbaka på vad du ville göra när du var liten. Alltså vad du ville göra när du blev ”stor”. Ofta innehåller dessa barndomsdrömmar en ledtråd om vad du faktiskt tycker om i livet. Nu kan inte alla bli astronauter, men det är ändå förvånande hur klartänkta vi var när vi var små. Det här är tiden innan vi börjar dämpa och förhandla bort våra drömmar på grund av vad andra tycker och tänker.

Dessutom går det alltid att skala drömmarna till mer realistiska sammanhang.
Du kan som sagt kanske inte bli astronaut, men du kan bli stjärnskådare och åka på resor till spännande platser som finns på vår planet. Du skulle bli förvånad över hur utomjordliga ställen det finns att besöka bara i din närhet så länge man är villig att låta sig själv förundras.

Många av oss närde säkert en dröm om att en dag bli rockstjärna. Nu kanske det tåget har gått speciellt med tanke på hur msuikbranschen ser ut numera. Men det går ändå att skala ned det där till något annat.

Skaffa en gura på DanGuitar och börja spela för släkt och vänner. Kanske växer intresset och du lirar på en öppen scen i din hemstad. Sedan kan det bära av åt vilket håll som helst. Kanske startar du ett band som spelar på bröllop och liknande arrangemang?

Poängen är att fortsätta våga drömma och skala drömmarna till den verklighet du lever i idag.