Finns logistikmark i Stockholm? Varför du behöver det och de olika typerna

11 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Det är mycket snack om logistikmark i Stockholm, och det är på goda grunder. Detta område har vuxit snabbt och erbjuder en stor potential för företag som behöver lagra eller distribuera sina produkter. Men vad är logistikmark egentligen? Och varför ska du överväga att etablera dig där? I den här artikeln tar vi en närmare titt på logistikmark och vad det kan erbjuda ditt företag.

Vad är logistikmark?

Logistikmark är helt enkelt mark som används för lagring och distribution. Det kan handla om lager, distributionscentraler och andra lagringsanläggningar. Logistikmarksområdet i Stockholm har vuxit snabbt de senaste åren och omfattar nu cirka 500 hektar.

Olika typer av logistikmark

Det finns två huvudtyper av logistikmark: lagermark och distributionsmark. Lagermark är precis vad det låter som – en plats för att lagra dina produkter. Det kan vara allt från ett enkelt lager till en mer komplex anläggning med olika lagringsenheter för olika typer av produkter.

logistikmark i Stockholm

Distributionsmark å andra sidan används för att distribuera produkter från en plats till en annan. Det kan handla om att skicka produkter med lastbil eller järnväg, eller till och med använda drönare eller robotar för att leverera dem direkt till kunderna.

Prissättning av logistikmark

Priset på logistikmark beror på ett antal faktorer, bland annat tomtens storlek och läge samt vilken typ av logistikmark du behöver. Men i allmänhet kan du räkna med att betala allt från några hundra kronor per kvadratmeter till flera tusen kronor per kvadratmeter.

Varför logistikmark är viktigt

Det finns många anledningar till varför logistikmark är viktig, men en av de viktigaste är att den kan hjälpa dig att spara tid och pengar. Låt Damattsson (https://www.damattsson.se/upplagsmark/) vägleda dig till svaren på alla dina frågor om logistikmark. Genom att ha dina produkterna lagrade eller distribuerade från en central plats kan du undvika att behöva transportera dem själv. Detta kan frigöra tid och resurser som kan användas på andra ställen i din verksamhet.

Fler nyheter