Här ligger ett minireningsverk begravet

22 augusti 2021 jonas olsson

Alla har inte nytta av ett minireningsverk. Men en hel del kan faktiskt ha det. Låt nu inte fantasin skena iväg för mycket. Du sitter bergis och fnissar över att det är små, kortväxta lilleputtmänniskor som har användning för minireningsverk. Normalstora människor, som inte bor i ett hål i väggen, trycker på spikar och ropar “tjillevippen”, skulle förstås aldrig komma på tanken att köpa sig en minireningsverk. 

Okej, då har du haft ditt roliga nu. Lägg nu fantasierna och ordlekarna åt sidan och koncentrera dig på vad ett minireningsverk faktiskt är för någonting. Det är precis som det låter som just ett reningsverk. Men i miniformat. Dock inte ett sådant miniformat att det är för små människor. Minireningsverk kan användas av människor i alla storlekar. Det är inte på grund av dess användare som de har fått sitt namn, utan snarare sammanhanget de används i. 

 

 

Fungerar som ett kommunalt reningsverk

Minireningsverk används nämligen framför allt i synnerhet av de som kanske äger ett fritidshus. Eller kanske bor i ett mindre bostadsområde med egen brunn och som inte använder det kommunala reningsverket och deras reningssystem. Det kan man väl för övrigt inte lita på. Med ett minireningsverk i din egen trädgård har du själv all kontroll över vattnet du dricker. Då slarvas det ingenting. Inga risker för kolibakterier och annat trams. 

Ett minireningsverk i trädgården? Det måste ju se fruktansvärt ut. Fel igen. Det ser faktiskt ingenting ut alls. Eftersom det är begravt under marken. Du ser ditt minireningsverk lika lite som du ser alla daggmaskar, mullvadar och allt annat som kan tänkas ligga dolt under gräsmattan. 

Det är knappt att du kan bevisa det när du berättar för dina grannar att du visst minsann har ett minireningsverk till din bostad. Tror du inte på det? Läs då mer här: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/ 

Fler nyheter