Introducera ditt barn för en sparkcykel

23 januari 2022 jonas olsson

editorial

Du som haft vägarna förbi och någon gång passerat en skatepark eller liknande har säkert sett att många även åker sparkcykel på sådana banor. Fler barn flyger fram på sina tvåhjulade transportmedel som om de aldrig har gjort någonting annat. Du har säkert tittat avundsjukt på barnen som behärskar sina sparkcyklar på det där sättet. Vilken frihet att ta sig fram i vinden som de gör. Tänk om du hade haft samma möjlighet att åka sparkcykel när du var barn.

Även om du nu är vuxen finns det ingen anledning till varför du inte skulle kanalisera den drömmen via något annat barn. Har du inte barn själv har du kanske något syskon- eller kusinbarn eller liknande som fyller år snart. Hur glad skulle inte den ungen bli om den får en egen sparkcykel i födelsedagspresent eller julklapp? Troligtvis överlycklig, och efter lite träning kommer den att befinna sig i skateparken varje dag.

Sparkcykel barn

Använd hjälm

Okej, det går att läsa dina tankar. Det låter som en present för lite större barn. Tvärtom. Bara slå en snabb googling på “Sparkcykel barn” så kommer du att få se att det även finns flera alternativ även för de yngsta. Då kanske de till exempel har två hjul där fram för extra stabilitet innan barnet har växt till sig för att behärska de lite mer utmanande modellerna. Det kan också hända att en sparkcykel för de yngsta kan kombineras med en springcykel.

Hur som helst, det du gör är att du definitivt öppnar dörrar för det barn som får möjligheten att åka sparkcykel. Ruset av att klara ett gupp eller svischa fram på sin sparkcykel är en adrenalinkick som måste uppleva själv. Se bara till att ungen alltid använder hjälm. Och gärna knä- och armbågsskydd. Kanske även något för handflatorna. För det är oundvikligt för alla att inte trilla när man lär sig.

Fler nyheter