För att kunna ta riktigt bra bilder kan ett stabilt kamerastativ vara avgörande. Med ett stativ kan man utan problem ta bilder där lång slutartid krävs och det kan också göra att man kan få den perfekta vinkeln. 

Vad ska man välja för stativ?

Vilket kamerastativ som är rätt beror på vilka behov man har. Om man vill kunna ta det med sig vart man än går så är det bra att välja ett ställbart stativ som man enkelt kan fälla ihop och stoppa ner i sin packning. Man bör även tänka på att det inte ska vara för tungt, då är risken stor att man inte orkar släpa det med sig på äventyr som annars hade kunnat gett fantastiska bilder. En tripod med ställbara ben ger många möjligheter när det kommer till vinklar på ojämna ytor. Man ska även se till att stativet är tillräckligt högt, man vill helst kunna stå i en bekvämt position utan att behöva huka sig då man ska ta bilder eller filma. 

Det finns många sorter att välja på

Det finns en uppsjö av olika kamerastativ för olika tillfällen som har varierade fördelar och kvaliteter. GorillaPod är ett stativ som kan användas på allt från plan mark till fastklämd runt en trädgren. Den är väldigt flexibel och enkel att ta med samt passar till de flesta mobiler och kameror. Mobil- och kamerastativ, det finns flera kombinerade stativ på vilka man enkelt fäster sin kamera eller mobil (de är ofta tripods som kan justeras). Stativ till iPad och surfplattor är lösningar som passar perfekt på kontoret, föreläsningar eller hemmet. Handhållna stativ är bra om man filmar med actionkamera eller gillar att filma med rörlig hand. Många av dem har inbyggda stabilisatorer för mjuka bilder i skakiga rörelser. 

Samtliga av dessa modeller samt ännu fler hittar man hos Coolpriser.se. Där kan man enkelt finna ett kamerastativ som passar ens egna behov.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>