Nu längtar vi efter en grön, härlig gräsmatta, som är stark och motståndskraftig, perfekt inför grillsäsongen och alla aktiviteter utomhus. Ofta har man inte tid eller tålamod att själv göra alla förberedelser – fixa jord, så, vattna – och vänta! Som väl är kan man få en ny gräsmatta direkt, genom att helt enkelt beställa gräs på rulle. Det fungerar lika bra oavsett om man har en park, golfbana, sportarena eller en liten trädgårdsplätt att göra grön och fin. Man får det smidigt hemlevererat med bil och chauffören lossar själv.

 

Det växer som gräs, direkt!

På våren är det fördelaktigt att skaffa ny gräsmatta, för då krävs det inte så mycket vatten och man hinner få den snygg till sommaren. Om du använder dig av gräs på rulle, behövs det oftast bara en ordentlig genomvattning när den läggs ut. Sedan växer det som gräs, bokstavligt talat, eftersom växtkraften finns där och kvaliteten är hög. Behändigare än så kan det knappast bli.

 

Sedum-matta tål torka bättre

Sedum är en fetbladsväxt, som behåller mycket fukt i bladen, så vid en torrperiod håller den sig grön längre. Därför väljer många att lägga ut en sedum-matta. Den kan skrumpna lite om det är mycket torrt, men efter regnet blir den frodig och fin igen. Man kan även använda den som takbeläggning. Det kan vara ett alternativ som är både snyggt och praktiskt.

 

En liten gräsplätt till mässan kan man också få

Ibland kan man behöva en liten bit gräs inför en fotografering eller mässa. Då finns det färdiga, uppskurna bitar av gräs att köpa. Det går att få en lagom yta till sin monter, oavsett vilken tid på året det är. Man kan alltså bekymmerslöst lämna jobbet till proffsen. Det finns folk som är sysselsatta hela tiden med att vårda och vattna, och de har gröna fingrar!