Polykarbonatskivor kommer väl tillpass när nöden kallar

18 augusti 2021 Mikael Barani

Vi har under de senaste åren sett en allt större fokus på livet som man levde det förr – fast i light-version, så att säga.
För att förklara: det kan handla om vårt återuppväckta intresse för att vandra ute i skog och mark, något som verkligen har fått ett uppsving under de senaste året. Eller så handlar det om att allt fler vill ta jaktlicens, framför allt kvinnor.
Eller varför inte detta med prepping eller för allt del: hemmasnickaren som kan greja att bygga och reparera enklare saker hemma.

Ha en nödplan

Att klara sig själv har helt enkelt fått ett uppsving. Från ett nästan unisont hyllande av civilisationens bekvämligheter har vi både insett att allt vilar på en relativt bräcklig grund och att det är bra att kunna lite av varje: ”bra karl reder sig själv”.

Dessutom är det kul att sätta sig in i hur saker och ting faktiskt fungerar. Det gör att man inte behöver stå där helt handfallen om något skulle gå sönder därhemma. Vet man inte hur man ska reparera något själv kan man i varje fall ha en bra nödplan.

Skulle ett fönster gå sönder mitt i vintern kan man till exempel använda polykarbonatskivor för att skydda sig från kylan som läcker in.
Sedan är det förstås skönt när glasmästaren väl anländer och tar hand om rutan, men fram tills dess är det skönt att inte frysa.

Just polykarbonat kan vara bra att ha tillhands annars också i vardagen. Det är ett tåligt material som samtidigt är transparent – något som man såklart kan ha användning för i en hel uppsjö av situationer.
Det som känner sig avskräckt från detta med att kunna ta hand om sig själv behöver inte frukta. 
Börja med små steg. Det kan vara så enkelt att du har lite extra mat tillhands för en regnig dag.

Fler nyheter