Pumpar i Varberg spelar stor roll

30 april 2022 Lily Hansen

editorial

Vad är det första du tänker på när någon nämner Varberg? Många ser säkert soliga sommarstränder framför sig. Eller den klassiska fästningen som också ligger utmed havet. Någon kanske framför allt tänker på charmiga Påskbergsvallen där Varbergs BoIS fotbollslag spelar sina matcher. Frågan är dock hur många som tänker på pumpar. Eller för den delen pumpservice. Faktum är att det kanske borde vara fler än vad det egentligen är.

Pumpar och pumpservice är väl förvisso kanske inte lika unikt för staden Varberg som exempelvis Varbergs fästning. Men det innebär inte att det inte ska vara förknippat med orten på västkusten. Fråga bara alla som jobbar inom industrin i staden till exempel. De hade nog inte varit särskilt förtjusta om det varken fanns pumpar eller pumpservice i Varberg. Det hade nämligen gjort deras jobb väldigt mycket svårare.

pumpservice - pumpar Varberg

Räddar mjölken i morgonkaffet

Pumparna används framför allt för att pumpa fram vätskor. Till exempel mejeriprodukter. En del i hela processen där mjölken går från kon till paketen i mejerihyllan i din lokala livsmedelsbutik står alltså dessa pumpar för. Så om, eller när, de därför skulle gå sönder kan det få väldigt stora konsekvenser för den som vill ha mjölk i sitt morgonkaffe. Men då är det som sagt tur att det finns pumpservice som kan rycka in och rädda dagen för alla mjölksugna varbergsbor.

För precis som med allting så kan även pumpar gå sönder. Och då behöver de förstås lagas eller bytas ut. Ibland kanske det räcker att lämna in dem på service för att fräscha upp dem lite. Det kan ju alla behöva lite då och då. Men då är det som sagt tryggt att veta att pumpar i Varberg aldrig behöver lämnas till sitt öde. De kan räddas, vilket i förlängningen också räddar den viktiga mjölken i det där morgonkaffet.

Fler nyheter