Pumpservice i Örebro har stort utbud

26 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Det finns så många vätskor som behöver pumpas. Då behöver det också finnas en massa olika pumpar. Det finns bland annat membranpumpar, doseringspumpar, magnetpumpar, vertikala cylinderpumpar och kolvpumpar. 

Det blir alltså väldigt mycket olika pumpar att välja mellan om man ska köpa en ny pump.

Ofta behöver man en hel del information och råd för att man ska få rätt produkt.

Företag som säljer, reparerar och gör service vet vilken pump som passar för de olika ändamålen. De säljer och installerar maskinerna, och kan göra pumpservice i Örebro. 

 

 

Företag som specialiserar sig på pumpservice vet skillnaden

Pumparna har olika egenskaper men gör samma jobb, det finns till exempel kolvpumpar som är till för de mest svårpumpade sakerna. Lim, tätningsmassor och färg är kletiga och tunga att pumpa fram. Kolvpumpen använder sig av, precis som det låter, en kolv som rör sig upp och ner i en cylinder. Den har två backventiler, vända åt olika håll. Fördelen är att det kan vara mycket stor tryckskillnad mellan insugningssidan och utloppssidan. 

Så finns det fett- och oljepumpar. De är sinnrika anordningar som är tryckluftsdrivna och dom används för att smörja eller fylla patroner och andra maskiner med fett. Det behöver man till exempel inom petroleumindustrin för att enkelt fylla motorer och växellådor. 

En helt annan sort är de lite mer finkänsliga doseringspumparna. De används när en vätska i en viss mängd skall doseras in i ett större vätskeflöde. Dosering är ofta en tillsats av en kemikalie eller annan vätska i små kvantiteter. Tillsatserna kan vara lite dyrare saker, så därför blir dosering ofta en fråga om hög noggrannhet.

Kontaktar man företag som kan pumpar får man hjälp att hitta den maskin man behöver. Företaget gör också service på pumpar. Skulle pumpen ändå bli utsliten eller gå sönder har de reservdelar och kan laga den i sin verkstad eller på plats. 

Fler nyheter