Ridlektioner i Stockholm är kul

26 april 2021 Lily Hansen

Vill du ha ut mer av din vardag? En lite mer spännande och givande dag. Det finns flera olika aktiviteter man kan testa i Stockholm. Varför inte kombinera några? Innan sas det ofta att fotboll och ridning inte passade ihop, på grund av fotbollsspelare. Men det är en myt.

Olika danser finns det också gott om, du lär dig allt om kroppskontroll. Kan man dans och är stark i sin kropp, då har man fördelar om man vill börja med ridning. Ridning är så mycket mer, det är ett samspel med ett stort och vackert djur. 

 

Ridning är för alla

Det spelar verkligen ingen roll om du är femtio år och aldrig har suttit på en häst innan. Vill du så kan du. Första steget är att boka in ridlektioner i Stockholm. Det kan du göra här: https://www.swartlingsridskola.se/. De har trevliga hästar och personal som kommer att lära dig det du behöver.

Även om man redan är ridkunnig kan man börja på ridskola. Det är verkligen något för alla. Trots att man har egen häst kan det vara bra att få sin ridning sedd av en ridlärare. Dessutom är det väldigt bra att rida på mer än en häst. Man lär sig snabbt hur hästens knappar funkar.

 

Från ponny till häst 

Det är så roligt, hur många gånger har man inte hört någon säga, ‘’ja men den är bebisen och den är den gamla’’ baserat på storleken. Men nej så är det inte, en vuxen minishetlandsponny kan vara så liten som 75 centimeter. Medan det finns stora hästar upp till runt 200 centimeter, detta är då bland världens minsta och största raser. 

Även på ridskolan har man olika storlekar på hästarna. Detta för att anpassa sig både för de små barnen och för de vuxna. Längden är ingen begränsning för hästarna.

Fler nyheter