Så väljer du rätt smartklocka för dig och din telefon

14 september 2021 Cecilia Olsson

Smartklockor är armbandsur som har flera extra smarta, digitala funktioner jämfört med en klassisk klocka. Den är som en förlängning av din smarttelefon och kan göra att du slipper plocka upp mobilen flera gånger i timmen från morgon till kväll. Förutom att en smartwatch har olika funktioner som kan vara väldigt användbara både på arbetstid och på fritiden så ser de ofta också väldigt bra ut och sitter fint på handleden. Vissa liknar sportklockor, medans andra liknar helt vanliga armbandsur.

Kontrollera att klockan har de funktioner du önskar

Funktionerna kan variera men de är baserade på de du har på din smartphone. Du kan ringa, läsa SMS, maila med mera. Det finns även appar som gör att du snabbt kan kolla Facebook, spela, få väderleksrapport, använda GPS, byta låt på Spotify eller skriva en inköpslista till affären. Några av de populäraste apparna är baserade på hälsa och kan hjälpa dig att hålla koll på allt från löpdistans till sömn. 

Innan du köper en klocka så är det därför klokt att tänka igenom vad du vill använda den till, eftersom alla appar inte finns tillgängliga på alla smartwatches. Ta därför reda på vilka olika appar som du kan koppla klockan till. Det allra viktigaste är dock att kontrollera så att klockan kan kopplas ihop med din smarttelefon.

Hitta en klocka som ser bra ut på armen

Sist men inte minst så bör du välja en klocka som passar din stil. Vissa klockor erbjuder även möjligheten att byta armband, något som kan vara bra om du ofta ändrar stil eller gillar att matcha accessoarer med outfits. Tränar du mycket så kan det vara skönt att kunna byta från ett silikon armband till ett klassiskt läderarmband när du går från gymmet till jobbet. Hos Mysmartwatch.se finns sportiga och eleganta smartklockor för olika smak och behov.

Fler nyheter