Saker att tänka på i jakten på lägenheter

27 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att hyra lägenhet är ett bra alternativ för den som inte vill ansvara för underhåll av både hus och trädgård. Som hyresgäst sköter och betalar man inte själv för underhåll av lägenheten, utan man betalar helt enkelt hyra för bostaden och de övriga tjänster som hyresvärden står för. Det är dock inte alltid så lätt att få tag i ett förstahandskontrakt på en lägenhet, det krävs att man letar på rätt ställen och har tålamod eftersom det kan ta ett tag att hitta rätt. 

Det är klokt att ställa sig i kö 

Det första man kan göra för att öka sina chanser att få tag i ett förstahandskontrakt är att ställa sig i kö hos bostadsförmedlingar och fastighetsbolag. I ett kösystem samlar man poäng som används när man anmäler intresse på en bostad, ju högre poäng desto högre upp hamnar man på listan. Det innebär att man har större chans att få ett kontrakt ju längre tid man varit registrerad hos förmedlingen eller bolaget.

Söker man till exempel boende på Öckerö så kan man vända sig till Öckerö Fastigheter AB. Det är Öckerö kommuns fastighetsbolag som äger och förvaltar 438 lägenheter. Som helägt kommunalt fastighetsbolag är deras uppdrag att bygga nytt och planera för en hållbar utveckling av boendemiljön på Öckeröarna. 

Var aktiv och håll koll på vad som händer 

Det är också viktigt att vara aktiv när man väl har registrerat sig hos ett fastighetsbolag eller en bostadsförmedling. På deras sidor kan man söka lediga lägenheter och anmäla intresse om det dyker upp något intressant. Även om man för tillfället inte söker bostad aktivt så kan det fortfarande vara viktigt att logga in på sidan/sidorna för behålla sin köplats. Har man gjort en intresse anmälan på en lägenhet så kan man bli en av de som får komma på visning och utifrån det är det bara att hoppas på den perfekta matchningen.

Fler nyheter