Smarta byggmoduler löser snabbt lokalbristen

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Ibland drabbas man tyvärr av lokalbrist. För att slippa trängas och verka i lokaler som inte riktigt fungerar, eller behöva splittra verksamheten och hyra lokaler på annan plats, kan man lösa problemet genom att hyra in byggmoduler. Det är ofta den bästa och enklaste lösningen eftersom man även slipper avbrott i verksamheten. Byggmodulerna är redan inredda när de kommer och är även förberedda för anslutningar som vatten, avlopp, fiber och el.

Man ska inte låta sig avskräckas av namnet då byggmoduler är ett byggsystem av hög kvalitet och komfort. Visst är det en tillfällig lösning men lokalerna är långt ifrån provisoriska, utan anpassas efter verksamhet och specifika önskemål. Det finns exempelvis byggmoduler av standardiserade mått som är specialdesignade för att passa antingen skola, förskola, kontor och vård. Har man någon typ av verksamhet där behoven är väldigt specifika kan man också få byggmoduler i helt andra mått. 

 

image

 

Det är både smidigt och enkelt att hyra byggmoduler

Det går att köpa byggmoduler men det vanligaste är att man hyr. När behovet senare upphör kommer samma företag och hämtar modulerna och återställer marken. De bortforslade modulerna körs inte till tippen, utan renoveras upp och anpassas till nästa kund. På så vis återanvänder man byggmodulerna många gånger om, vilket naturligtvis också är bra för miljön. 

Vill man hyra in byggmoduler ska man vara noga med att vända sig till ett företag med moduler som är anpassade för nordiskt klimat. Bäst är om tillverkningen sker i Sverige eftersom man då kan vara säker på att byggmodulen uppfyller svensk standard. Gör research på internet och jämför olika modulsystem med varandra. Ta också in kostnadsförslag från mer än ett företag och jämför både priser, kvalitet och villkor. Kanske finns det också någon verksamhet i närheten som använder sig av byggmoduler och som man kan åka och titta på. 

Fler nyheter