Takläggare i Stockholm

22 juli 2021 patrick pettersson

Hur länge taket håller beror på vilket material det är av och om man skött underhåll och reparationer. Men även väder och vind spelar roll, likaså kvaliteten på takmaterialet och om man anlitat en riktig takläggare. Det takmaterial som har längst hållbarhet är tegel och betong. Riktigt bra tegelpannor kan hålla i så länge som hundra år. Men tegel- och betongpannor är också de takmaterial som är dyrast. 

Att lägga ett tak av tegel tar också längre tid än att exempelvis lägga ett plåttak, vilket betyder att även arbetskostnaden är högre för ett tegeltak. Men tegel är vackert och kanske är det därför som det ändå är ett av de mest populära takmaterialen. När man lägger om ett tak brukar man vanligtvis lägga samman taktyp som tidigare, även om det i vissa fall går att byta. Men det kan vara svårt att byta från exempelvis papp till tegel då det inte alls är säkert att husets konstruktion klarar det tunga tegeltaket. En takläggare kan hjälpa till och bedöma vad som är möjligt och vilka takmaterial som kan passa. 

 

 

Vad kostar det att lägga om taket?

Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på materialval, materialåtgång och hur lång tid det tar att lägga taket. Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden vilket får ned priset en hel del. Man kan också tjäna en del på att jämföra priser mellan olika takläggare i Stockholm. Detta gör man enklast genom att ta in kostnadsförslag från några olika aktörer. 

Vissa tror att det går att spara pengar genom att handla billigt takmaterial på byggvaruhuset och sedan låta snickaren lägga taket. Men det är en dålig idé som ger ett tak som ofta drabbas av problem och som inte håller särskilt länge. I stället ska man anlita en erfaren takläggare; https://www.stb.se/.

Fler nyheter