Tandhygienisten vill bara ditt bästa

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Hur många julkalendrar som handlar om en tandhygienist skulle bli tv-succé tror du? Vem vill följa en serie i 24 avsnitt om en tandhygienist, en så kallad fluortant, som tar bort all glädje med godis och läsk. Någon som bara proklamerar för hur dåligt det är för tänderna och hur många hål du kommer att få. Tänk på saken för ett ögonblick. Tror du att en sådan julkalender skulle göra succé och bestå i minnet hos tittarna i många år framöver?

Om svaret är nej, så bör du nog tänka om. Det har funnits en sådan julkalender som handlade om en tandhygienist. Mysteriet på Greveholm 1997. Mamma Astrid, en av huvudkaraktärerna, var just tandhygienist till yrket. Det genomsyrade berättelsen på så sätt att hennes utläggning om hur läsk fräter på tänderna också blir det som till slut tar kål på greven. Ursäkta för spoilern, men de flesta vet väl redan vad som händer.

image

Ditt ansvar att följa råden

Tyvärr är det en ganska tråkig bild av en tandhygienist som framträder i Mysteriet på Greveholm. Mamma Astrid anses vara en plåga och hennes barn skäms över henne. Men varför skulle de göra det? Tandhygienister gör världen, åtminstone världens munnar, till en bättre plats. Visst, ibland får man höra att man borstar för hårt eller inte gör rent mellan tänderna. Men det kan man ta om man nu slarvar med sin egen munhygien.

Det är liksom inte tandhygienistens fel att du proppar i dig massa godis, inte tar hand om dina tänder och till slut står där med karies i hela munnen. Om någonting så har tandhygienisten antagligen försökt stoppa utvecklingen genom att ge dig goda och professionella råd. Men följde du dem? Såklart inte. Men nu är det du som står där med lång näsa och karies. Dags att boka en ny behandling. Som en av dessa: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter