Var inte rädd för tandläkaren

27 april 2021 william eriksson

Det sägs att många vuxna struntar i att gå till tandläkaren för kontroller och kariesbehandling. Det kan bero på att de har ont om pengar, men det kan också bero på rädsla för att gå till tandläkaren. Kanske är det en kombination, en rädsla för att tandläkarbesöket ska utmynna i en rekommendation om en dyr eller smärtsam behandling.

Tandläkaren i Kista gör sitt bästa för att du ska kunna behålla din tandhälsa långt upp i åren. Genom att du går och kollar tänderna regelbundet och däremellan sköter dem noga med tandborste och tandtråd kan du få världens friskaste bett, och då kostar det inget, för där finns inga hål att laga.

Tandvårdsrädsla går att få bort

Eftersom tandläkaren är pedagogisk och behandlar dig som en viktig kund och med respekt och förståelse, har du inget att vara rädd för. Tandläkare Kista finns för din skull och gör tandkontrollen så bra som möjligt. Du får goda råd om hur du kan behålla dina tänder länge så att du slipper tandlossning och hål.

När du blivit trygg med att gå till din klinik kan du med förtroende ringa dem den dagen det händer något dramatiskt, som att du råkar bita av eller slå ut en tand. Det kan också hända att du får tandvärk någon gång i livet. Då gör det mycket ont och man behöver kunna komma till en tandläkare direkt.

Har du fina tänder?

Även folk som har mycket fina tänder kan vilja få någon extra skönhetsdetalj tillfixad. Det kan vara en tand som sitter snett eller att man vill bleka sina tänder. Den estetiska tandvården är en stor del av tandläkarens arbete.

Munhälsan är god hos folk i allmänhet, men ibland vill folk ha exempelvis ett implantat som ersättning för en förlorad tand eller tandställning för en oönskad glugg. Be om det hos tandläkaren.

Fler nyheter