En ansiktsmask är något som kan ge din hud det lilla extra den behöver just nu. Oavsett om du har en problemhy eller om huden bara blivit lite torr på grund av vinterkylan så finns det masker som kan åtgärda problemet. Vissa gånger kanske du bara vill ha en grundlig rengöring för att känna dig extra fräsch eller helt enkelt bara lägga en ansiktsmask för att känna att du tar hand om dig själv lite extra. Det finns mängder av masker som har olika egenskaper och det finns garanterat något för alla. 

Välj ansiktsmask efter behov

Bland de vanligaste typerna hittar du lermask, arkmask, peel-off mask och nattmask. Det kan skilja lite beroende på vilken sort du väljer men i regel så är lermasken djuprengörande, arkmasken är indränkt i serum som ofta innehåller aktiva ingredienser (vilket kan vara effektivt mot exempelvis rynkor eller akne), en Peel-off mask är effektiv mot pormaskar samt döda hudceller och en nattmask kan verkligen boosta huden med fukt. 

Punktbehandla med multimasking

Multimasking är något som blivit väldigt trendigt inom ansiktsmasker och innebär helt enkelt att man använder sig av masker med olika egenskaper i olika delar i ansiktet. Till exempel så är det många som har en fet T-zon (panna, näsa och haka) samtidigt som man är torr i resten av ansiktet, då kan man få bäst effekt genom att använda sig av en mask med aktiva ingredienser i T-zonen och en återfuktande mask på resten. 

Köp ansiktsmasker online

Att beställa sin ansiktsmask online är väldigt smidigt, speciellt i dessa tider då man helst ska undvika att röra sig på allmänna platser i onödan. Hos Sephora hittar du ett brett utbud av effektiva ansiktsmasker för olika problem och behov. Det går enkelt att söka på vilka produkter som passar till just det du vill åtgärda och det går även att söka på exempelvis favoritmärke, textur eller hudtyp.