Värmepumpar för villor och fastigheter i Stockholm

10 januari 2022 Lily Hansen

editorial

För den som letar efter ett nytt värmesystem kan det vara en god idé att titta närmare på olika typer av värmepumpar. Det finns värmepumpar för alla slags hus och fastigheter, och det är ett billigt och miljövänligt sätt att få värme och varmvatten på. Den större kostnad som det kan innebära att installera en värmepump har man förr eller senare alltid igen tack vare de låga uppvärmningskostnader man får.

Det finns flera olika värmepumpar på marknaden och alla är miljövänliga. Detta då de tar tillvara på den solenergi som finns lagrad i naturen i exempelvis luften, vattnet, jorden och berggrunden. Vilken värmepump man ska ha beror därför till stor del på hur det ser ut runt omkring fastigheten och hur stor tomt man har. Men även hur stort behov man har av värme och varmvatten avgör. För ett flerfamiljshus som exempelvis en bostadsrättsförening passar förmodligen en bergvärmepump bäst. Den kan leverera massor av energi och påverkas inte av de kalla årstiderna alls. 

 

image

 

Jämför priser och värmepumpar mellan olika företag 

Det är nästan omöjligt att själv räkna ut vilket typ av värmepump som blir mest fördelaktig. 

Därför behöver man experthjälp.Sök på internet på exempelvis värmepump stockholm, och det kommer upp flera olika företag som är specialiserade på värmepumpar. Det kan vara en god idé att kontakta två eller tre stycken för att höra vad de har att erbjuda och för att jämföra priserna. 

Väljer man ett företag som erbjuder totalentreprenad får man också hjälp med installationen och att ställa in värmepumpen optimalt efter de behov man har av värme och varmvatten. Totalentreprenad kan vara särskilt bra då man väljer en bergvärmepump eftersom det då också behöver borras en energibrunn. Då slipper man anlita flera olika företag och installationen går snabbare. Inte sällan är det också billigare att använda sig av totalentreprenad. 

Fler nyheter