Den svenska beredskapen har kritiserats hårt från många håll under den pågående pandemikrisen. Jämfört med till exempel Finland så ter sig onekligen Sverige aningen yrvaket och bristen på nödvändigt material har varit tydlig. Finland har, i motsats, visat sig ha ett lager av mycket av det som inte bara Sverige saknar.

Det har med andra ord blivit uppenbart för många av oss att det gäller att vara förberedd i framtiden. För enligt de lärde så lever vi nu i pandemiernas tidevarv. Vissa säger att vi kommer att få leva med Covid-19 under ett decennium. Detta innebär såklart inte att vi under denna period kommer att leva under samma hårda tryck som nu. Dock kommer viruset att hänga med ett tag.

Det gäller alltså att se till att man har sitt på det torra. Ha lite provianter och liknande därhemma så att man klarar sig ett tag. För börjar man preppa när krisen är ett faktum, ja då är det inte riktigt prepping längre.
Extra viktigt är det förstås att vara redo om man har någon i familjen som är i behov av en personlig assistent. Då är det bra att alltid ha ett generöst lager av mediciner och liknande så att man plötsligt inte upptäcker att leveranserna har slutat att komma.

Överlag så har denna pandemi blivit något av en väckarklocka för hela världen. Kanske framför allt i Sverige som sagt – där vi liksom räknar med att våra höga skatter ska se till att staten rycker ut när det börjar krisa. 
Den som dock inte räknar med detta i framtiden vet att det är nu det gäller. Den bästa tiden för att förbereda sig för nästa eventuella katastrof var igår. Den näst bästa är idag.

Vänta därför inte med dina inköp. Ska något litet varje dag, eller i varje fall varje vecka, så kommer du med tiden att stå redo för framtidens utmaningar. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>