En riktigt god pizza kan vara något av det godaste som finns. Alla som någon gång har haft ynnesten att njuta av en pizza gjord av riktigt Tipo 00-mjöl vet hur fantastiskt gott. Det finns övertoner av smaker som kittlar smaklökarna och får dem att stämma upp i skönsång.
Toppa med en god tomatsås och riktigt fin ost, lite mozzarella och kanske proscuttio och runda av med ruccola… Vad mer kan man begära här i livet.

Den svenska pizzan skiljer sig från de flesta andra länders genom att ha en tunn botten, inte lika full med topping men däremot har vi gärna på olika sorters såser – gärna bearnaise. Extra nöjda är vi över kebabpizzan.
Detta är förstås väldigt udda för folk som inte har ätit den svenska pizzan förut utan är van vid den amerikanska panpizzan eller den ursprungliga italienska diton. 
Säkerligen är det mången turist som har klivit in på någon av alla pizzerior i Stockholm och sedan kliat sig i skalpen över den pizza som har ställs fram till dem.

Men goda är de i varje fall, riktigt smaskiga, och särskilt populära på Nyårsdagen som är årets mest pizzatäta dag. Vem kan argumentera mot denna oheliga allians mellan fett och kolhydrater när man är trött och seg efter ett långt firande?
Faktiskt så är det svårt att argumentera mot denna kombo under de flesta dagar, men någon måtta har vi ändå hittat på käkandet.

Annars är pizzan väldigt mycket pang för pengarna när det kommer till utemat. Ät halva till lunch och den andra halvan till middag så har du en förhållandevis billig dygnsbudget jämfört med hemlagat. För att inte tala om hur trevligt det är att bara hämta pizzerian utan att behöva bry sig om annat än att diska besticken efteråt. 
Eller varför inte bara beställa hem en med utkörning?