Beställ medicintekniska produkter i plast

19 augusti 2021 Lily Hansen

Har du uppfunnit en pillerburk som du vill tillverka i stor skala? Kanske vet du precis vad det är för en liten plastpryl du skulle vilja ha, men du kanske är osäker på hur man ska tillverka den. Kontakta då ett företag som är experter både på olika sorters plast och på design av plastprodukter.

När du pratar med en plastexpert, vet de precis vilken plast som är lämplig för det du tänker göra. De vet hur olika plasttyper reagerar och fungerar, så att du till exempel får lock som sitter tätt, eller plast som böjer sig när den ska. Man gör en prototyp, och sedan gör man programmering i en maskin som tillverkar plastdetaljen med datorstödd teknik.

 

Inte vilken plast som helst

Konsumenter är ganska miljömedvetna numera och vill inte ha produkter som är dåliga eller giftiga. Men när det gäller medicintekniska produkter är kraven ännu högre ställda. Om en plastdetalj är godkänd för medicintekniskt bruk betyder det automatiskt att kvaliteten är mycket hög. Länktips: https://www.plastogravyr.se/

Om du kontaktar en verklig expert på plast, kan du få även andra kvalitetsprodukter tillverkade med samma teknik. Att man har datorstöd i tillverkningen innebär också att man får alla detaljer likadana och med exakt precision dessutom. Tillverkar du stora serier vet du att du slipper kasta eller kassera produkter, eftersom resultatet alltid blir som förväntat.

 

 

Prototyp och utvärdering

Först kan du låta tillverka en prototyp, så att du kan prova så att din medicintekniska produkt verkligen fungerar i verkligheten. Du testar alltså din uppfinning innan du satsar stora pengar på att marknadsföra den. När du har provat och godkänt modellen kan massproduktionen sätta igång.

Vad är det som kan vara medicintekniska produkter? Förutom lock är det exempelvis plasthylsor, behållare och olika stängningsmekanismer. Plastbrickor och plastringar, korkar eller proppar som försluter rör med huvudvärkstabletter är andra exempel.

Fler nyheter