Din nya flakkåpa gör bilen oemotståndlig

28 februari 2022 william eriksson

editorial

Flakkåpa får inte bara bilen att se cool ut. Den gör också pickuper mer användbara. Det är tröttsamt att jobba med presenningar eller riskera att få allt blött – så att du måste lasta av varje gång du går från bilen. Nu kan du låsa om dessa saker så att du kan lagra exempelvis dina verktyg där. Pickupbilar blir därmed mer användbara.

Flakkåpan ska vara en integrerad del av själva bilen. Den ska alltså inte se ut som någonting du precis hakat på. Företaget som tillverkar din flakkåpa målar den i samma färgton som själva bilen, så du får en strömlinjeformad integrerad känsla – och inte känslan av en illa tillpassad bil-tupé.

Glasfiber är ett utmärkt material eftersom det är mindre tungt och mindre känsligt för temperaturer. Detta visar sig även inuti kåpan, där du kan se att den utrustats med ljuddämpande mattor.

 

flakkåpa

 

Välj mellan många olika alternativ

En flakkåpa kommer även med lampor, där du har olika varianter att välja mellan. Du kan även välja mellan olika sorters fönster i din flakkåpa. Som små fönster med aluminiumramar eller stora fönster som sträcker sig över hela bakluckan. Allt har justeringar, beroende på hur du använder din pickup.

Arbetsfordon kanske behöver sidomonterade dörrar, som lätt kan öppnas för att underlätta när man behöver plocka upp verktyg. Allt kan dessutom låsas så att du inte behöver oroa dig för inbrott.

Vill du ha extra höga kåpor kan du få det också. Många gånger kan det vara mycket användbart med extra utrymme – och att välja högre kåpa ger dig detta. Fördelen du har med en riktigt bra flakkåpa är du inte behöver borra hål i någonstans i plåten för att montera den. Den blir naturligt en integrerad del av bilen. Du kan läsa mer om flakkåpor och hur du kan välja mellan olika alternativ här: https://www.celer.se/pickup-tillbehor/snugtop-flakkapor-lock/

 

Fler nyheter