Oavsett vilken ekonomi du har kan du unna dig att köra en riktigt cool bil med känslan av att köra en sportbil. Tänk dig att du sitter lågt och kan påverka bilens prestanda och köregenskaper beroende på underlaget du kör på. Bilen ger ett strömlinjeformat intryck, och du susar fram med precis den fjädring på chassit som du vill ha. Det kan du göra, om du beställer coilovers från ett företag som förser bilintresserade med alla sorters tillbehör. Du kan också beställa topplagringar, fjäderbensstag, luftfilter och väghållningssatser från samma leverantör. Det behöver faktiskt inte kosta så mycket att skaffa sig en riktigt cool bil. 

 

Coilovers som passar din bil

Coilover är ett ställbart fjäderben, en kombination av fjäder och stötdämpare. Med sådana kan du sänka bilen upp till 120 mm. Vid körning kan du lätt justera höjden om det skulle behövas, till exempel om du kör på guppigt väglag eller i snömodd. Med coilovers kör du alltså flexibelt när du vill. Du får samtidigt ett TÜV-certifikat som du kan visa vid bilbesiktningen. Kolla upp bilens axeltryck innan du beställer coilover på nätet, så att du får rätt sort. Du kan åka riktigt lågt med justerbara nedre infästningar. Det finns något för alla här, både billigare och mera påkostade coilovers. Är bilen en verklig hobby för dig att fixa med, kanske du vill kosta på dig lite extra när du väljer utrustning.

 

 

Bättre väggrepp

Du får inte bara känslan av att susa fram lågt på vägen, det finns också fördelar med coilovers som är mätbara. Eftersom luftmotstånd och turbulens minskar med en lägre tyngdpunkt, kan man märka att bilen drar mindre bränsle. Det är ju inte fel. Väggreppet blir också bättre. Om du pratar med verkstaden eller med dina bilintresserade kompisar får du säkert tips om hur man kan påverka bilens prestanda ännu mer genom olika tillbehör.