Barnens fotboll måste pumpas. Du har dessutom för lite luft i däcken, och med tanke på luft, så virvlar höstlöven runt ute på gården som måste städas. Det är så mycket man måste, och så lite tid. Hur ska du göra? Svaret hänger på detta: har du en luftkompressor i verkstaden? En liten kompressor kan nämligen göra mycket för dig. Med en tankvolym på 24 liter kan den producera ca. 180 liter luft per minut. Med den pumpar du fotboll och däck på ett kick, och blåser sedan ihop löven så att gården ser mycket snyggare ut på bara några minuter.

 

 

Varför skaffa kompressor?

 

Det handlar om att fördela arbetskraften på rätt sätt: antingen får du ta i med alla muskler du har för att få jobbet gjort, eller också tar du nytta av tekniska under som gör jobbet åt dig på nolltid och utan övermänskliga ansträngningar. Att blåsa upp en ballong åt treåringen gör man kanske lätt – men ska du ha barnfest så blir det tiotals ballonger i stället. Då får man snabbt trötta lungor! Och att svettigt stå och pumpa cykeldäck när man har bråttom att komma iväg vill ju ingen göra.

 

Vilken sort ska jag välja?

 

Det finns kompressorer i många olika storlekar och kapaciteter. Rätt val för dig har att göra med just dina behov. På http://easyair.se/ hittar du ett varierat utbud att välja bland. Följ riktlinjerna här:

 

  • För vardagliga småsaker, som ballong-, boll-, och däckpumpning, fungerar modeller med liten tankvolym ganska bra.
  • Uppgifter som kräver mer styrka – som att driva spikpistoler eller mejselhammare – fungerar bra med en 50 liters tank, eftersom den kan producera upp till 400 liter luft i minuten.
  • Letar du efter ordentliga verktyg som ska kunna arbeta kontinuerligt – tänk industrinivå – vill du leta efter kompressorer på 100 liter eller mer.