Ett extra plan med hjälp av entresol

24 februari 2021 patrick pettersson

I stora lokaler kan det finnas behov av att utöka golvytan med hjälp av ett entresolplan. Det är ett plan som kan liknas vid en stor balkong eller ett extra våningsplan. Ett sätt att bygga som är mycket vanligt i exempelvis köpcentrum där man gärna vill få ett luftigt intryck men samtidigt maximalt med golvyta. Man brukar även nyttja den här typen av extra golvyta i lagerlokaler och verkstäder, där man kan behöva ha en viss höjd till tak för att kunna lyfta tungt material med hjälp av en truck eller travers.  

Skräddarsydd efter behov

Även om det är möjligt att placera en ledstaplare eller annan lättare truck på ett övre plan så gör man sällan det, om inte entresolen är tillräckligt stor och takhöjden hög. Där förvarar man istället oftast mindre, lättare produkter som går att handplocka för personalen. Men det går att skapa en fullgod yta som är precis lika stabil och fungerande som den ordinarie golvytan. Det beror helt på vilka behov man har och vilka ytor man har att disponera. Man kan till och med installera en hiss om man vill ha ett enklare sätt att förflytta sig mellan våningarna.  

En meny av lösningar

Lagringsmöjligheter är en viktig faktor för såväl företag som privatpersoner och därför finns det också en mängd olika möjligheter att nyttja alla ytor som man har tillgängliga. Eftersom man betalar per kvadratmeter yta i lokaler och bostäder så är det fritt att nyttja alla ytor hela vägen upp till taket. Och ibland kan det vara ett bättre och mer prisvärt alternativ att som företag utöka sina ytor uppåt istället för utåt. Därför finns det också ett stort antal olika alternativ, både entresol men även pallställ av ett flertal olika varianter som man kan installera. Ta till vara alla ytor smart och effektivt.

Fler nyheter