De flesta har drömt om att ha egen pool någon gång. Att fylla bilen med badleksaker och matsäck och sedan trängas på en smockfull strand med barnfamiljer och högljudda tonåringar sommar efter sommar är ingen fröjd. Då kan tanken på att ha en svalkande, härlig pool hemma på tomten vara riktigt lockande. Så varför inte slå till och låta drömmen om en egen pool bli till verklighet?

 

Att tänka på som poolägare

Att ha en pool på tomten kräver en del underhåll och det är värt att fundera en gång extra innan man åtar sig en pool och all skötsel kring den. Det främsta och viktigaste är att hålla vattnet rent. Det görs genom att ha en poolpump, och med hjälp av klor som rengör och håller vattnet fritt från bakterier och annat. Det är väldigt viktigt att regelbundet rengöra poolen så ett härligt dopp i vattnet inte innebär några hälsorisker! 

Olika typer av pooler

Det finns en rad olika poolmodeller att välja bland. De två huvudkategorierna kan klassas som nedmonterbara pooler och platsbyggda pooler. Till nedmonterbara pooler räknas pooler som monteras direkt tomten, men också jacuzzis och badtunnor som kan flyttas. Platsbyggda pooler är markpooler som byggs och grävs ner direkt på tomten. De kan byggas på flera olika sätt. Det klassiska är att poolen har en grund i gjuten betong som sedan får en yta i vacker klinker. Det är dock väldigt dyrt. Ett vanligare alternativ är att köpa ett kar som grävs ner i marken som sedan täcks i en duk som ersätter klinker. 

För att lyxa till tillvaron ytterligare kan man välja att skaffa sig en spapool. Det finns många olika spabad i de flesta prisklasser. Gemensamt för dem är att de ger dig en avslappnande och välgörande upplevelse. Med massagefunktioner, bubblor och bekväma sittplatser kan du luta dig tillbaka och njuta till fullo!