Frågor och svar på ett hotell i Dalarna

01 augusti 2022 Mikael Barani

editorial

Stilla dagar i solen laddar upp batterierna och får oss att knyta an till livets tempo igen. För varför har vi så bråttom egentligen? Vad är det som vi rusar efter i våra vardagar?
Vilken morot är det egentligen som vi jagar?

Stillheten ställer många frågor

Det är tankar som dessa som vi endast har tid – och kanske råd – att tänka när vi har semester och njuter av att vara själva eller tillsammans med nära och kära. För är det inte så att vi nästan ryggar tillbaka från lugnet om det påminner oss om sin existens mitt i arbetet eller i allt det där som måste tas om hand om när allt bara rullar på?
Kanske är det så att vi intuitivt vet att det finns mer, andra värden, här i livet än de som vi upprätthåller genom att inte reflektera över vad det egentligen är som vi vill få ut av hela denna upplevelse som vi har just nu?

spa

Kanske är det så att vi alla behöver tagga ned lite, helt enkelt stanna upp och ta in på ett hotell i Dalarna för en äkta spa-upplevelse lite oftare än vad vi gör? För det är i stillheten som vi finner många av svaren som vi kanske kan vara lite rädda för men som i det långa loppet ändå ger oss möjlighet att läka, att bli mer av oss själva.

Det gäller förstås att se till att låta sig ta tiden att göra detta. Det kan som sagt kanske till och med krävas lite mod för att det ska bli av. För ibland vet vi att vi borde varva ned men låter ändå bli att göra det.
Kanske är det för att det är sammankopplat med ett stigma att inte längre prestera i en värld som drivs på av att man hela tiden presterar.
Kanske är det dags att fråga sig själv vem en sådan värld egentligen är bra för.

Fler nyheter