Det är viktigt att ta hand om vår miljö och natur. Det är ju trots allt vårt hem och man försöker att hela tiden hitta nya sätt att skapa mindre miljöskada. Ett sätt du kan göra miljön en tjänst på och samtidigt spara energi är att använda LPG gasol. LPG står för Liquid Petroleum Gas och är en blandning av butan och propan. Denna gasol är ett miljövänligare val, eftersom den är skapad på förnybar naturlig energi. Till skillnad från till exempel mycket elektricitet. Men hur kan jag använda gasol? Det finns många tillfällen då du kan välja LPG gasol.

 

Campa, grilla och skapa värme

I Sverige går de flesta spisar på el, precis som hela hemmet värms med el. Men vad händer när man befinner sig på campingen, i sommarstugan eller i husvagnen? Då kan en gasolflaska komma till undsättning. Som privatperson kan du använda dig av LPG Gasol för att grilla, istället för kol. Du kan även värma upp husvagnen, varmvatten eller spis. Du kan även använda gasol för att få bort ogräs mellan stenar och kanter, som till exempel uppfarten framför huset. På så sätt slösas inget vatten och du undviker giftiga produkter. Planerar du att bo längre bort från storstaden kan det också vara en bra idé att använda LPG Gasol, då elektricitet kan vara mindre åtkomligt.

 

 

Var försiktig bara

Den enda nackdelen med gasol är att det är lättantändligt. Gasen är dessutom osynlig och luktfri, så försäkra dig om att det inte läcker på något håll och att den inte heller står allt för nära elden. Men låt inte detta skrämma dig från att använda LPG Gasol. Det enda du bör göra är att stänga valvet när du är färdig med att använda gasen, lägg aldrig ner flaskan utan låt den stå upp och se till att alla slangar är täta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>