Göteborg, Sveriges framsida eller baksida beroende på vem du frågar. Oavsett vad du tycker om fram och baksida så har Göteborg en unik charm som lever och frodas. Staden är känd för sina goa gubbar och färska skaldjur. Göteborg blandar arbetarklassromantik med hippa klubbar. Majorna är en fantastisk stadsdel som har bevarat sin arbetarklasscharm men fått ett ansiktslyft. Här hittar du lite av varje, små gemytliga caféer, designkläder och den fantastiska Slottsskogen. De hippa klubbarna finner du längst Avenyn, här finns allt från rock till riktiga klubbar där du hittar de mest inbitna hipsters.

 

Otur i Göteborg?

Tyvärr är Göteborg inte bara goa gubbar och skaldjur som blandas med hippa klubbar. Du kan precis som i vilken stad som helst du bli bestulen på dina skaldjur likväl som en mindre go gubbe i kön till den hippa klubben. Det kan också vara att du är den som blev lite väl sugen på skaldjur på väg hem från krogen. Brottmål händer lite här och där, råkar du ut för brottmål i Göteborg så finns det alltid hjälp. Du kan även ha lite otur med skaldjuren så se till att de är färska, men om olyckan är framme finns det gott om apotek. Apotek kan även vara en livräddare om du fått skavsår men vill fortsätta din vandring.

Göteborg för barnen

Göteborg passar inte bara för vuxna utan är en stad där du med fördel kan ta med dig barnen. Universeum är ett uppskattat besöksmål för så väl barn som vuxna. Hit kan du även ta den lite surmulne tonåringen, vem vet kanske tonåringen kan komma ut ur Universeum med nya kunskaper i teknik. Såklart finns den goa klassikern Liseberg, här kan du verkligen se till att både tonåringen och de minsta får en heldag. Nu har du förhoppningsvis fått tillräckligt med tips om Göteborg för att bestämma dig för att nästa resa går till staden som har allt.