Husbilar erbjuder frihet på riktigt

05 oktober 2021 Lily Hansen

Du har säkert flera gånger tänkt att det skulle vara härligt med en stuga i fjällen. Och en annan stuga i den småländska skogen nära någon mysig sjö. Och ytterligare en stuga på Österlen så att du kan få vara med och se äppelblomningen på sommaren. Men det är ju fasligt dyrt med så många stugor. Tänk om du istället kunde sätta hjul på ditt hus och bara transportera det till det ställe där du för tillfället hade velat bo. Det vore väl smidigt?

Ett hus på hjul låter ju absurt. Men ärligt talat är det faktiskt en husbil man beskriver. Inte lika absurt nu va? Det är ett svindlande perspektiv att sätta på tillvaron när du inser att du inte behöver köpa massa dyra stugor och sommarhus överallt i Sverige. Istället räcker det att köpa en husbil. Då kan du bokstavligt talat bosätta dig i princip var som helst och när som helst. När du har tröttnat är det bara att köra vidare till nästa boplats. Husbilar har den fördelen. 

 

 

Sveriges bästa kombination

Den friheten går inte av för hackor. Att bara sätta sig bakom ratten och veta att man kör runt på ett hus man kan placera var som helst. Inga bygglov. Inga dyra sommarstugor som står och förfaller under vintern och som blir ett återkommande renoveringsobjekt varje sommar när den ska användas. Husbilen har allt du behöver. Tak över huvudet, sovplats, kök. Och det bästa av allt förstås. Den redan nämnda friheten.

Det är någonting oerhört äkta och speciellt med att veta att vägarna är ens hem. Man kan köra utan en fast destination. Vara spontan och ta dagarna som de kommer. Njuta av frisk luft och vara utan måsten. Nu blir man ju riktigt sugen på husbilar. Sommar, semester och husbilar. Den kombinationen är det bästa som Sverige kan erbjuda.

Fler nyheter