Att ha guld hemma som ligger i en byrålåda till ingen nytta kan kännas väldigt onödigt. Kanske har man en gång köpt guldsmycken men använder det inte längre. Eller så kanske man ärvt guldsmycken eller andra föremål som man inte använder själv. Ibland kan det kännas dumt at göra sig av med något man ärvt men har det inget affektionsvärde för en då kan det vara bättre att sälja det. Då kan man tycka att det är bättre att man tar pengarna och köper något som kan komma till användning istället. Har det däremot ett högt affektionsvärde finns det anledning att ha det kvar. 

Om man bor i Göteborg med omnejd kan man vända sig till Myntkompaniet när man ska sälja sitt guld. Här kan man också få sitt föremål värderat utan att det kostar en enda krona. Myntkompaniet har över tjugo års erfarenhet av att hjälpa kunder att sälja guld och andra föremål. Man kan antingen kontakta dem via ett webbformulär på deras hemsida eller besöka deras kontor. När du fått föremålet eller föremålen värderade och om du beslutar dig för att sälja så betalar dom dig direkt in på ditt konto. Om man har saker som man är osäker på vad de är värda eller om man ska sälja eller inte så är det jättebra att gå dit och få en värdering. Då kan man efter det ta ställning till hur man vill göra. 

Här har de också lång erfarenhet inom handel av samlarmynt, frimärken och ädelmetaller. Sedan några år tillbaka tillhör de också AB Philea som är Sveriges största auktionshus för numismatik och filateli. Vilket innebär att om de anser att värdet för ädelmetallen är mindre än aktionsvärdet, erbjuda att objektet auktioneras ut istället. 

Att sälja guld eller annat som de köper in kan vara ett bra sätt att få in lite extra pengar till semesterkassan eller en extra summa att sätta in på sparkontot.