En tandskada är aldrig något man planerar i förväg. Till exempel att ramla med cykeln, snubbla eller få en olycklig innebandyklubba i ansiktet av misstag. Det är inget man tar i beräkningen direkt. Vad gör man när man står där med en trasig tand, som kanske dessutom är utflugen ur munnen? Vem skall man ringa till som kan hjälpa till akut? 

Man får plötsligt många frågor i huvudet som man inte tänkt på tidigare. Det kan även vara andra saker som har med munhälsan att göra. En infektion i en tand eller käke eller en akut tandvärk som man inte kan bli av med. Man skall inte gå runt med akuta tandproblem!

 

Akuttandläkare hjälper till vid akuta tandproblem

Vad gör man åt tandproblem som uppstår akut? Det första är att leta upp en tandläkare som kan ta emot akuta patienter via Google eller 1177. Ibland kan man få komma direkt till tandläkaren. Tandläkaren kan också avgöra om det kanske kan vänta någon dag innan man får hjälp, beroende på hur akut det är och tillgängliga tider. 

Akuttandvård odenplan är flexibla och lättillgängliga när man behöver akut hjälp. Innan man sätter sig i tandläkarstolen får man ett kostnadsförslag för vad arbetet kommer att gå på. På det sättet blir det inte en överraskning efteråt. Precis som i mycket annat kan det vara bra att jämföra en akuttandläkare med en annan för att få prisvärd hjälp.

 

 

Tandvårdsbidraget kan nyttjas vid akutbesök

 Har man inte nyttjat tandvårdsbidraget så kan man självklart använda det även vid akuttandvård. När det gäller barn och ungdomar under 24 år har de gratis akuttandvård, precis som den vanliga tandvården. Skulle det behövas mer hjälp än den akuta så kan man behöva komma på återbesök en annan dag. Alternativt kan man få rekommendationen att gå till den vanliga tandläkaren för vidare hjälp.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>