Att göra reklam för sin verksamhet behöver inte vara kostsamt. Annonser i tidningar och annan media kostar ofta en del och ibland är det helt nödvändigt för att nå ut till den stora massan. Men att göra direktreklam är också ett oerhört bra och viktigt sätt att locka fler kunder till butiken och dessutom ägna sig åt merförsäljning. Om man är ute och handlar på stan och blir hungrig och ser ett bra erbjudande från ett café till exempel är det lätt att man slinker in där för att ta en fika eller kanske för att äta. Det gäller som café att locka till sig de potentiella kunder som rör sig utanför och ett bra sätt att göra det är att använda sig av skyltar. Skyltar är dessutom väldigt billigt och man kan byta ut text eller bilder på dem och anpassa dem efter vad man vill erbjuda sina kunder för dagen. 

När man väl fått in gästerna eller kunderna ska man också visa vad som finns. Kanske har man ett bra fikaerbjudande eller extrapris på en fin tröja om man har en klädbutik. Även om man kan prata med kunderna är det inte säkert att man hinner berätta om allt för alla kunder då det kan komma in många samtidigt. Om man letar efter skyltar till sin verksamhet kan man beställa dem på nätet. En bra webbutik som är specialiserade på skyltar, banderoller och annat liknande material är https://www.skiltex.se/

Här hittar man skyltar och liknande både för inomhus- och utomhusbruk. I och med deras stor sortiment så är det enkelt att hitta skyltar som passar för ens behov. Webbutiken har funnits under flera år och för några år sedan öppnade de också en butik och visningslokal i Köpenhamn så vill man se produkterna i verkligheten eller har vägarna förbi Köpenhamn kan man alltid åka in till dem och kika.