När man kör personbil så kan man ibland råka ut för oturen att det blir något fel som gör att man inte kan köra vidare. Det kan vara att man glömt att fylla på bensin, man kanske råkar ut för en punktering, ett fel i motorn kan göra att bilen havererar eller så kanske man råkar hamna i diket.

Det finns mycket som händer på vägen som kan leda till både större och mindre besvär. Har bilen havererat så kan man behöva hjälp med att bogsera bort den till en plats där den kan fixas, med lite tur har man någon bekant som kan komma och hjälpa till med en bogserlina. Riktigt så enkelt är det dock inte om det är en lastbil eller en tung maskin det handlar om. 

På många platser runt om i hela landet körs det med tunga maskiner för att till exempel gräva, frakta och lyfta saker på arbetsplatser och byggen. Havererar en sådan maskin krävs det en hel del kraft för att få bort den från platsen för att arbetet ska kunna fortgå och bli färdigt i tid. Sker haveriet på en vältrafikerad väg så är det viktigt att få bort fordonet så snabbt som möjligt eftersom det annars kan orsaka stora störningar i trafiken som i värsta fall kan leda till olyckor.

En tungbärgare kan hjälpa till att frakta bort stora och tunga fordon, det är därför viktigt att kontakta en sådan så fort man behöver hjälp. Har man till exempel kört fast så kan de snabbt hjälpa till att få tillbaka fordonet på banan igen så att man kan fortsätta arbetet eller transporten. Vid behov av tungbärgning kan man kontakta Akutbärgarna. Akutbärgarna är ett företag som startade år 2005 och är beläget i Jönköping, de utför bland annat bärgning, starthjälp, låsöppning och jourreparationer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>